• Kargo Pantolon Hakkında Herşey

Kargo Pantolon Hakkında Herşey

Pek çok filmde yorulmuş ve terlemiş bahçıvan giymiştir. Yine pek çok filmde dağda ormanda gezinen bir avcı yada seyyah ve yine pek çok filmde motorunu süren bir motorcu, maskülen tarzı ile erkeksi spor bir şıklıkla adeta ben buradayım der. Evet bir pantolon için oldukça iddialı bir cümle oldu, ancak bu iddaaya sahip bir pantolondan bahsediyoruz. Üstelik pek çok filmin de baş rollerinde yer almıştır.

TOZU DUMANA KATAN KARGO PANTOLON

Arkeologların toz toprak içinde giydikleri tozu dumana katan ama toza dumana dayanan müthiş bayan ve erkek pantolon modellerinin adıdır kargo pantolon. Her arka cepte cüzdan taşıyan için, artık farklı bir cebe de hemde hiç rahatsız olmadan cüzdan koyabilmenin rahatlığını yaşatan pantolonun adıdır. Neyi nereye koyacağının özgürlüğünü, seçme özgürlüğünü pek çok cebi ile yaşatan çok cepli pantolonun adıdır. Arayıp da bulamadığın, her yerde olmayan, en rahat ve kullanışlı pantolonun adıdır. Bir giydiğin zaman bir daha vazgeçemezsin,sevdiğin tüm renkleri olsun istersin tam da bu sebepten her erkeğin gardrobunda mutlaka bulunması gereken pantolonun adı ve çok daha fazlasıdır.

KARGO PANTOLON NASIL GİYİLİR ?

Altına bot giyersen müthiş olur tabii ki. Yazın spor ayakkabı olmazsa olmazıdır. En güzel üstüne yakışan tişörttür. Biraz serinlik varsa havada tişörtün üstüne uzun kol bir gömlek çekersin işte harika bir kombin. Asi, dinamik ve maskülen bir tarzla tüm dikkatleri üzerine çekersin. Yakışıklı, spor ve şık olmak için en doğru seçim kargo  modelleri ile yapılan doğru kombinden geçer. He unutmadan en güzel ayakkabı tercihi bu pantolon için hiç kuşkusuz postaldır.

Kargo Pantolon Modelleri

  • Bayan
  • Erkek
  • Kamuflaj Modelleri

Kargo Pantolon Ne Zaman Nerede Giyilir ?

Giyilen yere ve ihtiyaca göre pek çok isimle anılır. İşte size birkaç giyim alanı ve verilen özel isimleri.

Trekking Pantolonu

Trekking yaparken yürüyüş rahatlığı sağlaması nedeni ile tercih edilmektedir.

Outdoor Pantolonu

Outdoor etkinliklerde dayanıklılığı ve hareket konusunda sağladığı konfor tercih edilmesini sağlamaktadır.

Kargo Pantolon

Pikniğe giderken yada herhangi bir aktivitede genel olarak kullanılan ismidir kargo.

İş Pantolonu - Çok Cepli, Kargo Cepli Pantolon - Yandan Cepli Pantolon

Bu isimler daha çok meslek grupları içinde kullanılan ismidir. İş pantolonu olarak sağlamlığı ve cepleri nedeni sağladığı kullanım kolaylığı ve konfor nedeni ile tercih edilmektedir.

Ayrıca;

  • Spor Giyinmek İstediğinde: Kargo Pantolon
  • Askerde: Askeri Pantolon
  • Avcılıkta: Avcı Pantolonu
  • Polisiyede: Polis Pantolonu

isimleri ile de adlandırılmaktadır.

Altın Öneriler

İşte aktaracağımız önemli bilgilerden birkaçı.

  • Kaliteli bir kargo pantolon nasıl anlaşılır ?
  • Pantolon satın alırken nelere dikkat edilmelidir ?
  • Ne tür modeller vardır ?

Rahatlık

Kargo pantolon, çömeldiğinizde, koştuğunuzda, zıpladığınızda kısacası esnediğinizde sizi sıkmasın rahat olsun:

Otururken, yürürken, ya da çalışırken giyilebilen giyiminin de rahat olması en önemli özelliklerindendir. Modeller slimfit, normal ve bol kesim her zevke göre değişebilir. Ancak bu üç kalıpta da rahatlığı yakalayabilirsiniz. Kumaşta kullanılan yüksek miktardaki likra kumaşın esnekliğini sağlayarak vücudun içinde rahat hareket etmesini sağlamaktadır. Bu şekilde cildi tahriş etmeyen, terletme yapmayan pamuk kumaş kullanılarak giyimi son derece konforlu hale getirebilirsiniz.

İpucu 1 : Yüksek likra (power likra) oranını anlamanın en iyi yolu pantolonu bel kısmından esnettiğinizde 2 ile 4 cm arasında bir esneme olması gerekir.

Kalite

Yıkandığında hemen renk atıp solmasın, kumaşı ince ve kalitesiz görünmesin:

Yıkamaya karşı dayanıklı, canlı rengini uzun süre koruyan pamuklu, likralı kaliteli kumaştan imal edilmelidir. İnce ve naylon ağırlıklı (yağmurlu havalarda su geçirenler hariç ) olan modeller tercih edilmemelidir. (Ek Bilgi. Renk kalitesi ve solma olmaması için yüzde yüz pamuklu kumaş kullanılmaz içinde az miktarda polyester kullanılması gerekir.)

İpucu 2: Kumaş renginin mat olmaması, seyrek dikilmemiş olması ve benzerlerine göre ağır, tok olması kalitesi için önemli bir göstergedir.

Kesim

Her zevke uygun dar kalıp, normal kesim ve bol kesim olmak üzere üç ayrı kalıpta imal edilebilir. Ancak en kullanışlı hali bol kesim modelleridir. Diğer kesimler likralı olması şartı ile tercih edilir.

Kullanışlılık

Ruhu itibari ile kullanışlı olmak üzere tasarlanmışlardır. İhtiyaca göre paçaları lastikli ve lastiksiz, çok cepli, ayrıca cepleri pratik kullanıma uygun olmalıdır. Özellikle de hareketli yaşam tarzına uygun esneklik ve kalitedeki kullanışlı kumaştan üretilmelidir. Yan ve arka cepler özellikle dağcılık, balıkçılık, avcılık, polis, güvenlik görevlisi yada farklı bir meslek grubunda kullanılacaksa çok önemlidir. Dışa doğru genişleyen kapaklı akordion geniş cep tercih edilmeli, telefon araç, gereç vb. malzemeleri rahat bir şekilde koyabilmelisiniz.

İpucu 3: Ceplerde kapaklarının düğmeli olması ceplerin hızlı ve uzun ömürlü kullanımını sağlar.

Fiyat kalite dengesi

Yapıları itibari pantolon grubundaki en zor işçiliğe sahip ve maliyeti yüksek ürünlerdendir. Ayrıca kaliteli bir ürün ortaya koymak ürün fiyatını artırmaktadır. Çok ucuz olarak satılan ürünlerin mecburen kumaş, ya da işçilik kalitesinden taviz verilmiş olmakta ürünün kalitesi düşmektedir. Aşırı pahalı ürünler ancak bu alanda uzmanlaşmış daha spesifik ürünler üreten markalardan tercih edilebilir.

İpucu 4: Kaliteli bir karga cepli pantolonun fiyatı piyasadaki kaliteli normal bir pantolonun fiyatından daha fazla olmak zorundadır.

Model

Sekiz adet cebi olan çok cepli pantolon olarak da adlandırılan tasarımlardır. Dizlerde, yanlarda ve arkalarda bulunan cepleri kapaklı ya da kapaksız olabilmektedir. Bu kapaklar rahatça açılabilen düğme veya fermuar ile çıtçıt ile kapatılmaktadır. Yan ve arka cepler genel olarak akordeon cep olarak adlandırılan geniş ceplerden oluşur. Beller ise lastikli ya da lastiksiz olabilmektedir. Bel kısmında önden ipi olan modeller vardır. Ayak kısımları da yine lastikli ve lastiksiz olarak iki ayrı zevke göre hazırlanmaktadır. Önü genel olarak fermuarla kapatılırken, düğme ile kapatılan modeller de mevcuttur. Modeller genel olarak düz renklerden oluşur. Ayrıca kamuflaj desenli askeri modeller de en popüler modellerdendir.

Ne Düşünüyorsun?

Yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz İpucu bilgilerimiz sizin için faydalı oldumu bilmek isteriz.

Özellikle kargo cepli pantolon seçerken nelere dikkat ettiğinizi öğrenmek ve takipçilerimizle bu sayfadan paylaşarak herkes için faydalı yardımcı olan bir içerik oluşturmak istiyoruz.

Bu yüzden öneri yada fikirleriniz varsa bize bildiriniz.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

Etiketler: erkek pantolon